2020. június 24., szerda

Ki vagyok én? avagy az első blogbejegyzésem + nyári TBR


Szia Mindenki!

Úgy gondoltam, első bejegyzésként - még mielőtt belevetném magam a könyvértékelések posztolásába - elhoznám Nektek a Nyári TBR listámat, egy rövid bemutatkozással karöltve.

Kezdem is a bemutatkozással, tényleg rövid lesz, nem vagyok olyan érdekes, hogy regényt írjak magamról.:D
Szóval: Lili vagyok, 17 éves és könyvmoly.:D  A családban nagymamám és anyukám is nagy könyv-függők, illetve régebben nővéreim is sok regényt kivégeztek, így nem is volt kérdés, amint megtanultam olvasni én is nyomukba léptem.
Már rég tervben volt egy blog elkezdése, de mindig csak halasztgattam, majd később inkább belevágtam egy bookstagram oldal szerkesztésébe. Ennek lassan két éve, azóta is vezetem a vegan_with_books instagram oldalt, viszont most mégis úgy döntöttem, kipróbálnám magamat a blog írás világában is. Nagyon tapasztalatlan vagyok ebben a témában, de igyekszem fejleszteni magamat és reménykedem benne, hogy tetszeni fog Nektek amikről írok.:)
Első sorban könyvekkel kapcsolatos irományaim lesznek, viszont tervezek más tartalmakat is posztolni, mindig szívesen írok olyan témákról, amik számomra is fontosak.

A vegánságomról röviden: Most júniusban volt (lesz? nincs pontos dátumom, így csak a hónap a biztos:D) a 3. vegán évfordulóm. Bár a vegánság jelentős része a mindennapjaimnak, nem sűrűn beszélek róla másoknak (a nevem nem ezt tükrözi, de tényleg így van:D). Mivel nálam vannak sokkal egészségesebben vagy épp kreatívabban étkezők, sosem szerettem volna az életmódom köré építeni a bookstagram oldalamat sem, viszont az ezzel kapcsolatos kérdésekre mindig szívesen válaszolok. Ezt a szokást a blogon is szeretném megtartani.:)

Azt hiszem, ennyi elég is rólam, jöhet a Nyári TBR listám.
Nem igazán szoktam előre megtervezni az olvasmánylistámat, mert úgysem tudnám teljes mértékben követni, szeretek belevinni egy kis spontaneitást a könyveim kiválasztásába.:D
Viszont egy minimális sorrendet azért fel szoktam állítani.
A jelenlegi TBR listám 10 könyvből áll, de azért ennél több könyv elolvasásával szeretném zárni a nyarat.:D

Nyári TBR:
1. Emily Bronte: Üvöltő szelek
2. Ifj. Alexandre Dumas: A kaméliás hölgy
3. Szilvási Lajos: Egymás szemében
4. Leiner Laura: Bábel
5. Stephen King: Álomcsapda
6. Ella Barrick: Gyilkos diszkóláz
7. Vavyan Fable: Mogorva nyár
8. Antoine de Saint-Exupéy: A kis herceg
9. Louisa May Alcott: Jó feleségek
10. Agatha Christie: Mrs. Mcginty halott

Erről a listáról egy könyvet már sikerült is elolvasnom, pont ma fejeztem be az Üvöltő szeleket, hamarosan érkezik is róla a bejegyzés.:)
És ma el is kezdtem egy másik regényt,  A kaméliás hölgy-et.
A Bábelt és az Egymás szemében-t pedig tavaly és tavaly előtt már volt szerencsém elolvasni, viszont nélkülük nem múlhat el az idei nyár sem.:)
A listához még kiegészítés, hogy mindenképpen szeretnék Leslie L. Lawrencetől olvasni, hiszen nálam az ő könyvei is kihagyhatatlanok ebben az évszakban, viszont még nem döntöttem el, hogy melyik regénye legyen a következő áldozatom. (Szívesen fogadom az ajánlásokat!:) )

Remélem, a következő posztnál találkozunk, köszönöm, ha végigolvastad!

Pár kép a bookstagramomról:


2 megjegyzés: